Edmund Henry Osthaus

2019.07.29

Festő, horgász, vadász és lelkes Field Trial-ozó ember volt, ő Edmund Henry Osthaus. 1858-ban született a németországi Hildesheimben. Fiatal korában Christian Kröner (1838-1911) vadász- és tájfestő tanította, aki nagy hatással volt a későbbi munkáira. Családjával együtt először Mexikóba, majd 1883-ban szüleit követve, húgával az Egyesült Államokba emigráltak, ahol a toledoi Képzőművészeti Akadémia igazgatója lett rövid ideig.

Szabadúszó festőként 1890-ben elismert állatfestővé vált.

Számos újság és magazin illusztrátoraként dolgozott, köztük a "The Saturday Evening Post", "Field&Steam", "Collier's", "McCall's", "The Literary Digest" és a "Cosmopolitan".

1895-ben az egyik alapítója volt a National Field Trial Association-nak, ahol "Bajnok-portrék" címen a győztes kutyákat festette meg. Ő maga is tenyésztett, több szettere és pointere is volt.

Egy ohioi újság egyszer így nyilatkozott a műveiről: "Az Osthaus kutyák nem stúdió kutyák. A mezőn élve a vásznon élnek, az agy és a kéz mágiája által átjutva a nyomvonalról a vászonra.

Osthaus 1928-ban halt meg a floridai vadászházában, utolsó műveként is egy kutya fejet vázolt fel ceruzával az egyik barátjának asztalterítőjére.

Forrás: www.thefamousartists.com