A hypochondroplasia genetikai megbetegedés, mutáció, a fibroplastok növekedési zavara. Az ír szettereknél teszt párosításokat végeztek, és így vizsgálták ennek a rendellenességnek az előfordulási esélyét és kialakulását. Az összes megszületett utód fenotipusában normális megjelenést mutatott mind megszületésükkor, mind pedig elválasztásukkor....

A kutya farka

2019.07.08

A kutya farka, számos gerinces állatéhoz hasonlóan, az állat többé-kevésbé hajlékony függelék része, a gerinc meghosszabbítása (keresztcsont, farokcsont). A hüllők, halak és cetféléktől eltérően nem az előre irányuló mozgásukat szolgálja.

Mit tehetünk, ha a kutyánk mérget fogyasztott? Miről ismerhetjük fel és hogyan segíthetünk neki? Fogadjátok jó szívvel az Agár Fajtamentés tanácsait!

A kutyák leggyakoribb betegségeinek egyike. A kutyákat hajlamosítja a betegségre a hallójárat szűk, szőrrel erősen benőtt volta, ezért gyakori a szettereknél is. Hajlamosító ok az is, hogy a nagy, lelógó fülük a külső hallójáratot állandóan takarja, annak szellőzését, mechanikus öntisztulását gátolja, ezért gyakori a betegség spánielekben,...

Karomvágás

2019.04.10

Az állatok karmai folyamatosan növésben vannak, túlnövés esetén könnyen beakadhat különböző tárgyakba, töredezhet, berepedhet, mozgásában zavarhatja (lesántíthatja) kutyánkat, ami fájdalommal jár. Sajnos arra is volt már példa, hogy a karom elhanyagoltsága miatt az állat lábujjában ciszta keletkezett, ez akár kényszerű amputációhoz is vezethet.