Az én első ír szetterem, ami nem is az enyém volt, Kea királykisasszony volt.

A kutyák kozmetikázása művészet! Egy jó kutyakozmetikusnak tudnia és ismernie kell majdnem az összes fajtát, ahogy azt is, mi javít a megjelenésükön. A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (Fédération Cynologique Internationale - FCI) által elismert fajták száma kb. 340.

A dagerrotípia volt az első képrögzítési eljárás a fotográfiában, egy ezüstözött rézlemezt különböző kémiai eljárással érzékenyítettek, amit egy speciális fadobozba helyezve használtak.

A magyar kutyatenyésztésnek értékes hagyományai vannak, melyek ápolását gazdasági és kulturális érdekeink egyaránt megkívánják. Az országos színtű tenyészállatvásárok kialakulásától végigkísérhető a kutyatenyésztés, azonban egy mindent átfogó tenyésztéstörténeti elemzés az anyagból nem állítható össze. A kutyatenyésztés ugyanis a...

Csodálattal adózom Mrs. Nagle trialokon elért páratlan sikereinek és teljes mértékben egyetértek vele az olyan nem kívánatos külső tulajdonságokkal kapcsolatban, mint a túl hosszú fej (amely gyakran optikai illúzió és a fej túl keskeny mivoltából ered), gyenge hátsó rész. Ezen azt értem, hogy az ír szetternek és más hasonló, gyors mozgású fajtának...

A fajta leírás nagyon fontos, mert biztosítja, hogy az idő múlásával a fajta megjelenése semmilyen irányba se tolódjon el. Máskülönben a fajta veszíthet jellegzetességeiből, változhat a magasság, a szőrzet, a szőrzet színe. Fajta leírás nélkül a fajta állomány igen eltérő képet mutathatnak egymástól.
A szetter fajta standardeket előszőr évszázadunk...

A Magyar Posta először 1956-ban vállalkozott arra, hogy kutyákat ábrázoló bélyegeket adjon ki, melyek, ha nem is szánt szándékkal, de jól tükrözték az akkori politikai, társadalmi változásokat is.

A rövid válasz: Az, ami a kutya számára az adott életszakaszban a legegészségesebb. Ez idáig mindenkinek egyértelmű, ám ha ezek megállapítására terelődik a szó, hamar kiderül, hogy rengetegen félreértik a fogalmakat.